Familien Helligsøe > Karin om fødslen

Laurits fødsel

Jeg havde været i gang med veer to nætter i ugen før fødslen uden resultat. Veerne gik simpelthen bare i sig selv igen. Men lørdag den 30. december var jeg inde hos jordemoderen på Odder Sygehus for at aftale en evt. igangsættelse af fødslen snarest muligt. Herefter blev jeg beordret hjem for at slappe af. Købe nogle dameblade og drikke noget rødvin og så ellers tænke på alt muligt andet end fødsler!
Men jeg nåede kun lige hjem i et par timer, før jeg igen startede med veer. Og denne gang tog de rigtigt ved i styrke. Men endnu engang var jeg i tvivl, om det nu var rigtige veer? Men som tiden skred frem, var jeg nødt til at tro på at nu var det nu!
Ved 17-tiden ringede vi til mine forældre der skulle passe Anders. De var her i Fillerup omkring 18.30 tiden og Helge og jeg tog ind på sygehuset.
Nu gik det stærkt. Jeg var tre cm åben da vi ankom og veerne var ved at være hårde, men vi fik ind imellem en sludder med jordemoderen. Da kl. var omkring otte, kom jeg i badekarret for at lindre de værste smerter. Det var herligt da det tog det halve af smerterne. Pludselig kunne jeg mærke, at nu skulle der presses. Nu ville han bare ud. Jordemoderen sagde at det var for tidligt at presse endnu, for hun mente ikke at jeg var nok åben til det. Men det var jeg, og jeg pressede alligevel og pludselig kunne jordemoderen se hovedet og blev meget overrasket. Hun havde ellers lige planlagt at jeg skulle op og føde. Men det var der ikke tid til, for efter to presseveer sprang han ud i vandet og dukkede op som en lille fisk i vandet.
Han blev født kl. 21.03, så hele opholdet på fødestuen varede kun godt to timer, så det var hurtigt overstået! Jeg blev på sygehuset i fire dage, fordi jeg ikke rigtigt kunne få amningen i gang. Han skulle først lære at sutte og måtte bruge suttebrikker, så det var lidt bøvlet lige de første dage. Men vi kom så endelig hjem til storebror og far og det var jo dejligt.

Data:
Født: Lørdag d. 30. december 2001, kl. 21.03 på Odder Sygehus. Vægt: 3400 g. Længde 53 cm.

  Se de første billeder