Familien Helligsøe > Teknik

Lidt om tekniken bag dette site

Produktionsudstyr
Dette site er lavet på en iMac DV Special Edition. Billeder scannet med en AGFA SnapScan Touch eller fotograferet med hp photosmart 315 (digitalt USB kamera).

Programmer der er anvendt
Adobe GoLive 5.0. Adobe Photoshop 6.0. Adobe ImageReady 3.0. Adobe Illustrator 9.0. BBEdit Lite 4.0. SoundAppPPC 2.7.2. Internet Explorer 5.0 Macintosh Edition.

Optimering
Billederne på sitet er optimeret til visning på PC der har en mørkere gammaværdi end Macintosh-skærme.
Sitet er optimeret til skærmstørrelsen 800x600 pixels
Sitets størrelse: 630x420 pixels, som svarer til at alt kan ses i Internet Explorer med de værktøjslinieindstillinger der er standard i programmet.
Sitet er optimeret til visning i Internet Explorer 4.5 eller højere. Der er mange ting der ikke virker optimalt i Netscape Communicator, men det har jeg desværre ikke tid til at rette til.

Baggrund for optimeringsvalgene
Baggrunden for mine valg af optimering kan ses ud af statistikken på dette link: www.echoecho.com.

Søgemaskiner
Jeg har endnu ikke tilmeldt sitet til nogle søgemaskiner, jeg vil lige have det mere færdigt inden jeg gør det. Der er fx slet ikke lavet meta-tags på nogle sider overhovedet.

Tæller og hostning
På sitet har jeg en usynlig tæller fra ScanNet, hvor sitet også er hostet. De tilbyder en yderst detaljeret liste af oplysninger om besøgende på sitet.

Gæstebog, afstemninger og Tip-en-ven funktion
Disse er alle lavet med eksterne scripts, da min host ikke tilbyder disse funktioner. Det gør de selvfølgelig hvis jeg køber en dyrere pakkeløsning hos dem - men det gør jeg ikke foreløbig!
Jeg har i stedet valgt at bruge eksterne scripte hos htmlGEAR. Jeg syntes de er gode fordi der er mulighed for at lave mange individuelle indstillinger, der gør at disse funktioner ikke skiller sig alt for meget ud fra resten af designet.

CSS
Jeg anvender Cascading Style Sheets til at styre skriftstørrelserne og skriftype så sitet ser nogenlunde ens ud på Mac og PC. Der er et lille JavaScript der checker om det er en PC eller Mac der ser siden - og derefter indlæser det rigtige CSS.

JavaScript
Jeg bruger også en del JavaScript rund på sitet. En stor del af disse script er genereret direkte fra Adobe GoLive 5.0, men meget har jeg selv lavet/hugget og tilrettet. Disse scripts sætter jeg så ind i selve HTML koden.
Alt hvad der bevæger sig og popper up rundt omkring er også mest JavaScript - dog genereret af GoLive!

Lyd
Jeg havde oprindeligt lagt lydfilerne i musikafsnittet ind i QuickTime formatet. Desværrre er dette format mest udbredt på Macintosh platformen - så det har jeg lavet om. Nu ligger lydfilerne i .wav format. Formatet ligger som både embed og som background sound - så burde alle browsere være dækket ind.