Familien Helligsøe > Nyt fra hverdagen > Nyhedsarkiv: 2001

Anders på koloni for første gang

I dag er Anders taget afsted på en fire dages koloni med Skovbørnehaven. Turen går til Kløverhytten i Højbjerg. Vi er spændte på hvad han siger til det – det er trods alt første gang han skal være væk hjemmefra, når vi ser bort fra besøg og overnatninger hos familien. Men han virker så utroligt tryk og glad ved den lille gruppe de er i Skovbørnehaven, så det bliver garanteret alle tiders oplevelse. Vi glæder os nu alligevel til at skulle hente ham igen på fredag og høre hvordan det er gået.
Mens Anders er afsted bliver der forhåbentlig lidt ekstra tid i hverdagen så vi kan få tapetseret og malet lidt...

  29.05.2001  
 

Anders fødselsdag

Anders har fødselsdag i dag og bliver 4 år. Selv om vi egentlig skulle have brugt denne weekend på at tapetsere, valgte vi nu at holde en lille fødselsdag i stedet. Så storesøster Kristina og hendes kæreste Claus samt morfar og mormor var hernede.
Der var frit valg til morgenmad for Anders denne dag, men han valgte nu alligevel det sikre: havregryn med rosiner og mælk. Til aftensmad havde han egentlig først sagt risengrød (den absolutte favorit), men efter lidt voksen-manipulation ændrede han det heldigvis til pizza (nummer to på hitlisten). Det er jo ikke for fedt at invitere gæster til risengrød, når der er op mod 20° udenfor...
Der var også mange herlige gaver: En trampolin, en saxofon, et kroketspil, en mundharmonika, en kraftig lup, en kikkert og en musik-cd der hedder »Otto er et næsehorn«. Jo det var en dejlig dag...
Så nu mangler vi »bare« at holde fødselsdag for Helges familie, Karins søskende og for ungerne i Skovbørnehaven! Nu må vi lige se hvornår vi kommer i orden med huset så vi kan have gæster.

  20.05.2001  
 

Er det nu det er sommer?

Endelig er det blevet varmere og solen er rigtig begyndt at skinne igennem. Alt i haven er begyndt at grønnes. Træer og buske springer ud med flotte farver overalt. Det er virkelig rart at vi kan begynde at være ude i haven, her hvor vi står midt i en størrer ombygning.
Sådan som vejrudsigten ser ud for St. Bededags ferien kan vi måske ligefrem sidde ude i haven og spise morgenmad!

  10.05.2001  
 

Næste vinters brænde er i hus

For en 14. dages tid siden fik vi leveret de 5 rummeter kløvet brænde som vi havde bestilt. Det er et par måneder siden vi bestilte og vi var godt klar over at leveringstidspunktet var lidt usikkert. Vi har købt det gennem Karins arbejdsplade Fabos, hvor arbejdet udføres som beskæftigelse for psykisk udviklingshæmmede. Aftalen med dem er at det bliver leveret når det er færdigt. Men det er OK for vi bestiller altid i god tid.
Det var bare et noget ubelejliget tidspunkt det blev leveret på. Vi stod over for at skulle i gang med ombygning af hele stueetagen. Så det har altså fået lov til at ligge et stykke tid i vores baghave!
Karin har været i gang med at »bjærge« lidt ind imellem - når der har været tid til det for Laurits. Der har så endelig været tid til at få resten i hus i denne weekend. Heldigvis med knaldgodt vejr til den slags arbejde. Tørt, solrigt og ikke alt for varmt!

  06.05.2001  
 
 

Laurits spiser nu med ske

Vi er lige startet med at give Laurits mad med ske, nu hvor han efterhånden er blevet 4 måneder gammel. Han får økologisk risgrød – og han guffer rigtigt i sig. Det er lige modsat hvordan det var med Anders. Han gad simpelthen ikke spise med ske. Der gik lang tid før han accepterede det.
Men i dag har Laurits fået en hel underkop med risgrød. Han er slet ikke til at stoppe når han først har fået smag for det. Gad vide hvad han kommer til at veje når han runder det første år?

  29.04.2001  
 

Lidt ferieplaner

Nu har vi planlagt noget af sommerferien for i år. Vi har nemlig tilmeldt os Enhedslistens Sommerlejr. Vi blev så glade for det sidste år, at vi vil prøve det igen. Ferien er virkelig utrolig billig: kr. 3.200 for os alle, incl. ophold, mad, oplæg, fest og ture. Men først og fremmet er det rigtig hyggeligt at holde ferie sammen med andre rare mennesker. Og få tid til at snakke om andre ting end dagligdagen.
Samtidig tog Helge sig lige sammen og blev meldt ind i Enhedslisten igen, efter et par års eksil i partiløshed.

  Læs om sommerlejren 2000
  Enhedslisten

  24.04.2001  
 

Julen varer lige til påske

Det er efterhånden ved at være en påsketradition at vores juletræ skal væk til påske. Man kan vel godt begynde at kalde det en tradition når det har gentaget sig fire år i træk. Traditonen er inspireret af den gamle julesang »Nu er det jul igen«, men bunder nok mest i en solid portion dovenskab! Men nu er det væk - slæbt op i affaldsbunken øverst på savværkets grund. Her er det sidste billede inden træets endelige. Bemærk hvor godt økologiske juletræer holder sig!

  16.04.2001  
 

Veloverstået barnedåb

Så er barnedåben endelig overstået. Alt gik planmæssigt for sig i går, både i kirken og bagefter til festen. Kristina bar Laurits til dåben, som det ses på billedet. Helle (Helges lillesøster) og Jan (Karins storebror) stod faddere. Præsten var Knud Troldborg, som også døbte Anders.
Det var en rigtig hyggelig fest med familie og venner. Vi var 51 personer i alt, hvoraf de 20 var børn – så der var virkelig gang i den. Heldigvis var vejret godt, så ungerne kunne løbe rundt udenfor.
Vi har fået utroligt mange flotte dåbsgaver, som vi endnu ikke rigtigt har fået tid til at kikke på. Lige nu er vi lidt trætte efter al forberedelsen og oprydningen bagefter.

  09.04.2001  
Odder Sognekirke
 

Otte ugers børnepasningsorlov

Karins barselsorlov slutter allerede midt i juni måned og vi kan først få en plads hos den dagplejemor som Anders var hos, omkring 1. september. Vi vil meget gerne have at Laurits skal passes hos Bodil, som både vi og Anders var utroligt glade for. Så vi må jo gøre et eller andet i den mellemliggende periode.
Da vi syntes det vil være træls at Laurits skal være hos en anden dagplejer i 2 1/2 måned har vi valgt at Helge tager børnepasningorlov i denne periode. Det kommer til at dreje sig om otte ugers orlov efterfulgt af tre ugers ferie – det kommer til at passe med at Laurits kan starte i dagpleje 1. september.
Det kommer selvfølgelig til at koste nogle kroner, men når den sparede skat, sparede dagplejeudgift og med tilskudet fra Odder Kommune, er det ikke så galt for otte ugers ferie! Og så lige i sommerperioden – det er bare perfekt.
Det giver os også mulighed for en masse tid sammen i familien, for Karin har jo skiftende arbejdstider og indimellem mange sammenhængende fridage. Det er i hvert tilfælde en sommer vi alle ser frem til – med far som hjemmegående husmor!
 

  18.03.2001  
 

Forårs-ferie i Weissenhäuser

Så har vi tages os sammen og fået bestilt feriemål til vores ferie i marts. Vi har før taget fem dage i feriehus i Nordtyskland. Sidst var det det i Damp i nærheden af Kappeln. Denne gang er det en 4-personers bungalow i et feriecenter med et vandland tilknyttet, dog lidt længere væk. Det ligger øst for Kiel. Ud over vandland er der her et stort indendørs legeland, eller hvad de nu kalder det, med små både til børnene, minigolf og den slags.
I badelandet er der også en afdeling for helt små børn, så vi er spændt på hvad Laurits siger til det. Anders ved vi jo er helt vild med vand! Da vi sad og kikkede på Weissenhäuser's hjemmeside var han ret begejstret for at se vandrutchebanen og vandfaldet. Men også de små både til at sejle i og den indendørs minigolfbane.
Vi voksne glæder os mest til bare at slappe helt af - lidt hjemmefra. Sove længe, sen morgenmad, pjatte og lege med ungerne, i badeland og legeland, gå ture og så (måske) lidt ro til at læse om aftenen. Og en stille whisky selvfølgelig.

Weissenhäuser Strand Feriecenter (på engelsk)
Byen Oldenburg (på tysk)
Se indretningen i den bungalow vi skal bo i
  12.02.2001  
 
 

Dato for barnedåben

Vi har fastdat datoen for Laurits' barnedåb til søndag den 8. april 2001.
Det bliver i Odder Sognekirke. Der er samme dag to andre der skal døbes, så vi var heldige lige at komme med denne dag. Der er nemlig maksimalt tre der kan blive døbt pr. søndag.
Vi er dog ikke kommet længere i planlægningen af barnedåben.

  Odder Sognekirke

  05.02.2001  
Odder Sognekirke
 

Vi har fundet et navn til »lillebror«

Vi har endelig fundet ud af hvad vores lille ny skal hedde og valget er faldet på Laurits. Der var flere forskellige navne på banen, bl.a. Jens og Anton.

I »Den store Navnebog« står der følgende om navnet Laurits:
Optræder første gang i Danmark: 1100-tallet
Antal personer der bærer navnet i 1985: 14.347
Mest populært: før 1910
Trend: På vej ned
Laurits er en udvikling af det latinske navn Laurentius som betyder 'den laurbærkronede'.
Den hellige Laurentius (død 258) var en romersk martyr. Talrige nordiske kirker, mest kendt domkirken i Lund, er indviet til ham. Den dansk-amerikanske Wagnersanger Lauritz Melchior (død 1973).
Navnet er udbredt over hele landet men mest almindeligt på Fyn og Lolland-Falster. Laurits var i eftermiddelalderlig tid et af bondestandens mest elskede fornavne. Det var været på retur siden 1910 og nåede bunden af sin popularitet i 80rne, men bruges dog undertiden på Sjælland, Fyn og i Øst- og Vestjylland. Formen Laurids findes 3561 gange, Lauritz 2729 gange, Lavrids 95 gange og Lavrits 137 gange.


 
  28.01.2001  
Den store Navnebog


Første besøg af sundhedsplejersken

I dag har sundhedsplejersken været på besøg for første gang til lillebror. Det er heldigvis stadig Hanna der har vores område. Det var også hende vi havde til Anders - det er meget rart at det er en man kender.
Lillebror blev undersøgt og alt var i orden. Hun undersøgte bl.a. om ørene sidder højere end hårgrænses - hviklet de gjorde. Hvis det modsatte er tilfældet kan det være tegn på kormosonfejl. Hun checkede også at hans brystvorder ikke var hævede. Han blev vejet til 3450 g - så i forhold til at han vejede 3200 g da han kom hjem fra hospitalet er det ret godt.
Med hensyn til amningen sagde Hanna at det er ret almindeligt at det er svært at få det til at fungere det første stykke tid. Han får jo det han skal have at spise. Karin bruger suttebrikker så lillebror bedre kan få fat.
 

  05.01.2001  
 

Så kom Karin og lillebror hjem

Så fik Anders og Helge endelig Karin og lillebror hjem fra hospitalet. Karin blev derinde et stykke tid for at få ordentlig gang i amningen.
Når Karin får tid skriver hun om hvordan fødslen er gået her.
Det har også været hårdt for Anders at skulle undvære sin mor i fem dage - for første gang i sit liv. Det er dejligt at vi nu er herhjemme allesammen.

  Se de allerførste billeder her.

  03.01.2001  
Første billede af baby